Вести

ЛАЗАНСКИ: ВУЧИЋ ИМА ВИЗИJУ, НЕ ВИДИМ НИШТА БОЉЕ ОД СНС

НИШ - Kандидат за посланика на листи СНС Mирослав Лазански разговарао jе данас са грађанима Ниша и поручио да jе коалициjа коjу води премиjер Aлександар Вучић наjбоља опциjа за будућност Србиjе због чега jе, каже, и одлучио да им се придружи.

"Вучић има визиjу, то jе наjважниjе, jа у њему то видим и зато сам на листи СНС", рекао jе Лазански и додао да ниjе "политичар од искуства" и да грађанима само може да каже да jе напредњачка коалициjа наjбоља за будућност Србиjе.

"Jа не видим боље", каже Лазански.

Упитан коjи су били његови мотиви да се нађе на тоj листи, Лазански одговара да jе задовољан спољном политиком коjу води влада, али и економском, jер се ствари покрећу напред.

Подсећа и да jе влада на чиjем jе челу Вучић, jедина у Eвропи, осим Белорусиjе, коjа ниjе увела санкциjе Рускоj федерациjи, и да то треба поштовати.

Добро jе, додаjе, што имамо добре односе и са Истоком и са Западом, jер jе Србиjа мала земља коjа се не може инатити са светским силама.

"Kад кажу да се нисмо определили, jа кажем да jесмо - да са свима будемо добро", рекао jе Лазански и додао да jе Вучић нашао прагматичну опциjу добрих односа са свима.

Поздравља и то што Србиjа ниjе ушла у НATO, али jе обезбедила одличне односе са том организациjом, коjи су и неопходни, не због љубави, већ зато што НATO колико толико чува Србе на Kосову.

Kад jе реч о економиjи, Лазански каже да се ствари полако крећу на боље, иако примећуjе да народ на овим просторима никад ниjе задовољан економском ситуациjом.

Oн оцењуjе да jе привреда стабилизована, ако имамо у виду поплаве, санкциjе, ратове и девастирану економиjу, да jе валута стабилна и отворен приступ свим међународним монетарним тржиштима.

Лазански додаjе и да се људи запошљаваjу, да се то види у Нишу где се отвараjу нови погони.

Додаjе да jе криза свуда у свету и да нигде ниjе идеално, ни у Немачкоj, ни у Италиjи, ни у францускоj.

"Mи увек тражимо идеалну позициjу, такав смо народ. Нема идеалне позициjе, има само крвавог и мукотрпног рада и корак по корак грабљења ка бољоj будућности", рекао jе Лазански.

Градоначелник Ниша и члан Председништва СНС Зоран Перишић најавио је посету и других људи који су на републичкој листи Српске напредне странке.

„Наши гости у оквиру кампање биће угледни људи из СНС-а, који ће кроз разговор са грађанима представити програм Александра Вучића“, рекао је Перишић.

Лазански је у сали НКЦ-а разговарао са војним пензионерима и осталим грађанима.