Вести

НОВИ РАЧУНАРИ ЗА СТШ "МИХАЈЛО ПУПИН"

Захваљујући локалној самуоправи СТШ „Михајло Пупин“ добила је нову информатичку учионицу. Средствима из буџета општине Кула купљено је шеснаест нових рачунара за потребе школе. Тим поводом, данас су ову васпитно образовну установу обишли председник општине Кула, Дамјан Миљанић, председник Скупштине општине Кула, Владимир Ђуровић и помоћница председника општине Кула, Љубица Тијанић.

Директорица СТШ „Михајло Пупин“ Вера Слијепчевић рекла је да с обзиром да школа образује кадрове из техничких наука, те ученици у тој области користе рачунаре, исти су замењени како би ученици имали што квалитетнију наставу. Том приликом захвалила се локалној самуоправи, која је обезбедила нове рачунаре за СТШ „Михајло Пупин“.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је истакао да се кључна сарадња са СТШ „Михајло Пупин“ огледа у завршетку пројекта и потпуној реконструкције ове школе.

-Још 2019. године је то би један од примарних циљева, али је протекле године ситуација са пандемијом корона вируса одложила планове, али их није пореметила. Школа је и даље једна од дванаест стратешких школа које ће финансирати Влада Републике Србије, а пројекат је вредан више стотина милиона динара, рекао је Миљанић.

Он је додао да су те ствари приоритет, али да су једнако битни и мањи пројекти, а данас је то шеснаест нових рачунара, као и да је већ договорена куповина додатне опреме и мањи радови унутар школе, како би школа у будућности била једна од најмодернијих техничких школа у Србији.

Извор: kula.rs