Вести

ВУЧИЋ И ЧЕПУРИН О ИЗВОЗУ ФИJАТОВИХ ВОЗИЛА

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић разговарао jе данас са руским амбасадором Aлександром Чепурином о реализациjи договора о економскоj сарадњи, а премиjер Вучић jе изразио очекивање да ће бити постигнут и договор о извозу фиjатових возила на тржиште Eвроазиjске економске униjе.

Премиjер Вучић и амбасадор Чепурин разговарали су о примени економских споразума Србиjе и Русиjе, коjи даjу снажан подстицаj даљем унапређењу односа двеjу земаља.

Двоjица саговорника размотрили су могућност реализациjе низа договора, коjи се тичу економске сарадње, посебно у области аутомобилске индустриjе и грађевинарства.

Премиjер Вучић jе изразио очекивање да ће бити постигнут и договор о извозу фиjатових возила, произведених у Србиjи, на тржиште Eвроазиjске економске униjе. Oчекуjе се и да ускоро почне са радом Радна група за стратешка питања Србиjе и Русиjе.

Српски премиjер и руски амбасадор разменили су мишљења о кључним политичким питањима, воjноj неутралности Србиjе, као и другим регионалним и међународним питањима.