Вести

ЂУРИЋ: НОВИ ДOС - НЕПРИНЦИПИJЕЛНА КОАЛИЦИJА

Mарко Ђурић је оценио данас да наjављено окупљање неколико опозиционих странака представља непринципиjелну коалициjу, чиjи jе jедини циљ долазак на власт по сваку цену. "У питању jе непринципиjелна коалициjа, поjединци коjи седе унутра размењивали су наjтеже и наjгоре оптужбе jедни против других, а сада стаjу под jедан барjак, коjи се зове Власт по сваку цену. Врло jе симптоматично што се они данас удружуjу на веома сличан начин на коjи jе и стари ДOС", рекао jе Ђурић за TВ Пинк.

Ђурић jе истакао да ће се СНС оштро супротставити том "новом ДOС-у" чиjи би долазак на власт, како сматра, "завио Србиjу у црно" и значио повратак у прошлост. Oн каже да jе очигледно да опозициjу ниjе окупила никаква идеологиjа и да ту нема никаквих принципа, те да jе jедино што се жели постићи да се узме власт. "Да ли ико у Србиjи може да замисли сада да се, рецимо, у jедну листу удружуjу СНС, Шешељ, ови и они. Tо jе потпуно немогуће, због тога што jе наша политика jасно профилисана и дефинисана", рекао jе Ђурић.

Према његовом мишљењу, нема никакве сумње да, ако би "нови ДOС" узео власт, земља би се вратила у прошлост, "у исту матрицу у коjоj би Србиjом управљали економски центри моћи, таjкуни", а Србиjом би у политичком смислу управљали људи коjи су у претходних 15 година донели и "срозавање међународног положаjа и економско разарање".

"Подсетићу да jе у време власти тих странака у Србиjи без посла остало стотине хиљада људи, наше наjпродуктивниjе фабрике доспеле су у руке таjкуна где су машине продате у бесцење, а људи послати као безмало безвредни на улицу. Mислим да би повратак у прошлост кроз долазак на власт тих снага буквално завио Србиjу у црно", напоменуо jе Ђурић. Oн, такође, каже да jе очигледно да неко "изван наше земље" има jасан интерес да окупи те људе и да има утисак да се то чини са циљем да се ослабе позициjе Србиjе и реализуjе се нека друга геополитичка агенда. "Mислим да те људе коjи су се окупили судбина Србиjе уопште не занима, спремни су да прихвате вођство и савете било кога ко би их приближио њиховом главном циљу, а то jе узети што више привилегиjа за себе и попунити истањене благаjне", рекао jе Ђурић.

Oн jе, међутим, нагласио jе да ће СНС, односно "грађани Србиjе удружени у СНС", заштитити курс jачања, снажења, реформи у Србиjи коjе предводи премиjер Aлександар Вучић. "Наш циљ jе да на овим изборима освоjимо jош већу подршку због тога што се Србиjа опредељуjе за своj живот", рекао jе Ђурић и додао да Срби као народ имаjу снажан нагон за самоодржањем.

"Mожда неко може да нас превари jедном, да нас обмане, као што су то ти политичари из прошлости урадили, али Србиjа сада иде путем живота, и Србиjа ће сигурно на овим изборима наставити да се усправља и да иде напред", сматра Ђурић.