Вести

ЈКП "РАДНИК" СИВАЦ БОГАТИЈИ ЗА КАМИОН СМЕЋАР

Од данас је Јавно комунално предузеће „Радник“ у Сивцу богатије за нову радну машину. Наиме, данас је у ово предузеће стигао нови камион за одношење смећа, а директор овог предузећа Жељко Маџарев истиче да је набавка камиона смећара веома значајна како за само предузеће тако и за грађане Сивца.

-Овај камион ће нам веома значити, јер је претходни мање запремине и радници су сами дизали канте, а на новом камиону је то аутоматски. Камион који смо купили је камион смећар марке Ивеко, запремине 18м3, јачине мотора 250 коњских снага. Вредност камиона је 13.300.000 динара + ПДВ и купљен је из сопствених средстава, путем кредита, рекао је директор ЈКП „Радник“ Сивац Жељко Маџарев.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић истакао је да комунална предузећа у општини Кула настављају да унапређују своје пословање.

-Општина Кула се не води логиком да даје субвенције, већ поверава послове комуналним предузећима, тако да они одраде посао на добробит и грађана и општине, а самим тим и зараде новац, а онда са тим новцем унапређују своје пословање. Ово је један одличан пример, куповина новог камиона смећара који ће повећати комфор и услове рада запослених, повећати учинак и смањити трошкове одржавања самог комуналног предузећа, рекао је председник Миљанић.

Извор: kula.rs