Вести

JОВИЧИЋ: СРБИJИ 32 ОДСТО ОД ПРОФИТА БЕОГРАДА НА ВОДИ

БEOГРAД - Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Aлександар Jовичић рекао jе данас да ће држава Србиjа од профита Београда на води имати 32 одсто, а задужавања Србиjе у том проjекту су 130 милиона евра, и то из два разлога - да се железничка инфраструктура доведе на ниво 21. века и 40 милиона евра за експроприjациjу.

Oн jе на конференциjи за новинаре рекао да су исељене све породице са тог потеза, коjе су живеле у нехуманим условима и да оне данас живе у хуманим условима и задовољне су због тога и то jе, како jе навео, "показатељ да власт мисли о своjим грађанима", рекао jе Jовичић. Oн jе Демократскоj странци и свим њеним функционерима поставио питање- да ли су они обjавили jедан уговор и шта jе са уговором о фиjату, о свим осталим приватизациjама. Kако jе рекао, данас се у Београду десио "перформанс ДС", али не у њиховим просториjама, већ у просториjама Нове странке, где jе Зоран Живковић заjедно са Балшом Божовићем анализирао уговор о БГ на води.

"Желим да подсетим Балшу Божовића, коjи jе врстан правник, а вероватно jе jедини од свих правника у Србиjи коjи jе успео да 240 страна уговора прелиста за 15 минута и да одмах изнесе своjе стручно мишљење", рекао jе Jовичић. Према његовим речима, Београд на води, када проjекат буде завршен, донеће већи прилив новца у буџет и отвориће нова радна места. Jовичић jе рекао и да jе на том простору било ругло, уџерице и олупине бродова, док, како jе истакао, ДС у последњих 15 годину ту ниjе уложила нити jедан евро, а да "ДС мисли само на своjе џепове, доказ jе што раде против своjе државе", jер су, како jе навео, против великих инфраструктурних проjеката.

фото Танјуг, Н. Jовановић (архива)