Вести

МИХАЈЛОВИЋ: У ВОЈВОДИНИ ЋЕ СЕ БОЉЕ ЖИВЕТИ СА СНС

ЛАЋАРАК - Потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је данас у Лаћарку да на предстојећим покрајинским изборима очекује победу СНС, која ће показати грађанима да у Војводини може да се живи много боље него сада.

После разговора са мештанима тог приградског сремско-митровачког насеља, она је изјавила новинарима да очекује да покрајински избори буду одржани што пре како би, како је истакла, Војводина коначно добила достојног председника Покрајинске владе.

“Наравно да, као потпредседник Српске напредне странке, очекујем да то буде представник СНС”, да покажемо да је могуће живети у Војводини много боље него што се данас живи, рекла је Михајловићева.

Она је додала да се више не сме доћи у ситуацију да Војводина, која је увек била “неколико корака испред целог другог дела Србије, некако каска и у платама и у животном стандарду”.

“Борићемо се за то да се у Војводини живи много боље и верујем у победу на покрајинским изборима”, поручила је Зорана Михајловић.

Михајловић: Рехабилитовано више од 60 километара путева

У Србији је ове године рехабилитовано више од 60 километара путева, а биће завршено 86 километара ауто-пута, изјавила је данас у Лаћарку потпредседница републичке Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Нагласивши да у нашој земљи практично не постоји више ни једна деоница пута на којој се не ради, она је рекла новинарима да се, према одговарајућем програму ресорног министарства, обнављају путеви на територији читаве републике, а не само на појединим њеним деловима.

Међу тим приоритетима за рехабилитацију, додала је министарка, јесте и пут кроз сремскомитровачко приградско насеље Лаћарак, дужине пет километара, чија би реконструкција требало да почне до краја ове године, уколико временске прилике дозволе, или најкасније 1. марта идуће године.

Зорана Михајловић је напоменула да су за обнову тог, изузетно прометног регионалног пута старог пет деценија, већ издвојена средства и урађена пројектно-техничка документација и додала да би мештани Лаћарка већ 1. јуна 2016. могли да очекују безбедан пут кроз њихово насеље.

Министарка Михајловић подсетила је да се држава Србија задужила великим кредитом од 400 милиона евра, како би у наредне четири године било рехабилитовано укупно 1.100 километара путева широм републике.

У оквиру редовног пријема грађана, са Лаћарчанима је разговарано и о убрзању изградње канализационе мреже као и о решавању других најбитнијих комуналних проблема.

Руси помажу модернизацију Диспечерског центра железница

Потпредседница Владе Србије и министарка градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се, у наставку сарадње са компанијом Руске државне железнице (РДЖ), очекује и модернизација Диспечерског центра Железница Србије.

Приликом предстојеће посете Москви наше државне делегације, коју предводи премијер Александар Вучић, очекује се и потписивање меморандума о сарадњи измедју наше Инфраструктура железнице и РДЖ као једне од највећих светских компанија у тој области, рекла је Михајловић новинарима.

Она је подсетила да РДЖ већ раде у Србији на реконстркцији и модернизовању пруга и напоменула да се наставак те сарадње двеју железница односи на модернизацију Диспечерског центра, који је изградјен још 60-их година минулог века.

Ако с једне стране реконструишемо пруге и имамо нове возове, морамо да имамо и модеран центрар одакле се управља железницом, истакла је министарка Михајловић.

Нема разлога да се министри крију тамним стаклима

Потпредседница Владе Србије и министарка градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ни један министар нема ни један разлог да се од градјана крије тамним стаклима на службеним аутомобилима које користе.

Она је нагласила да инсистира на томе да буде дорадјен одговарајући правилник тако да државна службена возила не могу да имају затамњена стакла, изузев заиста високих државних функционера, као што су председник Републике, премијер, председник Народне скупштине, Војска, полиција.

Михајловић је рекла новинарима у Лаћарку да остали не морају да имају таква стакла и додала да су, по њеном налогу, затамњена стакла јуче скинута са њеног службеног аутомобила.

Тамна стакла скидамо пре свега због веће безбедности и због оних многих бахатих возача који језде градовима Србије, а да и не знате ко се налази у аутомобилу, истакла је министарка Михајловић и додала да више година постоје правилник и уредбе које регулишу ту материју, али се они нису примењивали.