Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ВУЧИЋ НЕ ТРГУЈЕ СА БУДУЋНОШЋУ СРБИЈЕ

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић апеловала је на лидера странке и премијера Александра Вучића да не одустаје и не прихвати никакву врсту трговине оцењујући да он није човек који ће трговати са оним што се зове будућност Србије.

Коментаришући најаву кандидатуре Томислава Николића, она је рекла да је то врло неодговорно понашање председника државе и да јој је жао због тога.

Како је навела, то се не очекује ни због његових година и пре свега због функције коју обавља и то само неколико дана након што је Педседништво СНС, владајућа странка која ужива највеће поверење грађана Србије, једногласно изабрала Вучића да буде кандидат странке на председничким изборима.

''Зна се и зашто смо то урадили. Хоћемо победу у првом кругу'', рекла је Михајловић додајући да су јасно објаснили због чега је важна та победа.

Према њеним речима, имати било ког другог за председника, а не кандидата владајуће коалиције, значило би проблем даљег рада саме Владе.

Сматра да је зато неодговорно да након тога актуелни председник, који је и оснивач СНС, каже да жели да се кандидује.

''Ако говоримо о СНС и влади наш кандидат је Вучић. Очекујем да сутра на седници Главог одбора донесемо одлуку да настављамо, да потврдимо одлуку Председништва странке, да кренемо у кампању'', рекла је Михајловић.

Говорећи о евентуалним захтевима Николића, она је оценила да то није питање договора већ да јој то личи на неку врсту трговине.

''Председник владе и странке није човек нити смо ми влада која ће трговати са оним што се зове будућност Србије. Зар стварно мислите да неко ко није трговао и ко није прихватао никакве уцене када смо имали Бриселски споразум да ће сада да прихвата било какву врсту уцена или како год их назвали, трговине'', рекла је Михајловић.

Она је апеловала на Вучића да не одустаје и не прихвати никакву врсту трговине у том смислу.

''Зна се зашто све ово радимо. Радимо да наставимо и економску политику у којој смо направили велике резултате и да очувамо политичку стабилност Србије. Без политичке стабилности нема развоја и инвестиција, нема ничега. Зато никаква врста трговне не долази у обзир'', рекла је Михајловићева.

На питање да ли је угрожена стабилност СНС после потеза Николића, она је рекла да није.

''Сигурна сам да сви на неки начин осећај једну врсту разочарења јер до тога није требало да дође. Главни одбор је сутра, готово сви одбори су се изјаснили и дали подршку председнику странке'', рекла је Михајловић.

Говорећи о парламентарним изборима, она је истакла да то сада није уопште тема.

извор:РТС