Вести

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила компанију "Сигма"

Представници Министарства привреде, на челу са министарком Анђелком Атанасковић и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, посетили су компанију „Сигма“ доо Кула, где је након обиласка производног погона у Црвенки, уприличен радни састанак којем је присуствовао и Зоран Булатовић, директор Регионалне привредне коморе Сомбор.

Министарка Анђелка Атанасковић је истакла да јој је драго што је видела једну потпуно нову технологију и што је компанија „Сигма“ уложила много у развој средстава за дезинфекцију, која су много битна у овој ери ковида.

-Мислим да ћемо као Министарство наставити да помажемо куповину нове опреме, као што смо помагали и прошле и ове године, а да ћемо помагати и у виду афирмације компаније „Сигма“, јер сматрам да сваки водовод у Србији треба да има њихов уређај за пречишћавање, односно за дезинфекцију и гледаћу да локалне самоуправе буду упознате са њиховим радом и њиховом технологијом, рекла је министарка Атанасковић и додала да је презадовољна са компанијом „Сигма“ и са оним што је видела и сазнала, те да је са председником општине Кула причала о помоћи кад је у питању инфраструктура.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић захвалио се министарки Атанасковић и њеним сарадницима на посети и подршци коју пружа компанији „Сигма“ и општини Кула, јер је свако радно место значајно за општину.

-Колико радимо, као локална самоуправа, на привлачењу нових инвестиција у нашу општину толико је значајно да се и постојећи инвеститори, односно постојеће компаније које функционишу на нашој територији, развијају и запошљавају нове раднике, рекао је Миљанић.

Миљанић је истакао да су у радном делу састанка изнети проблеми које локална самоуправа има кад је у питању развој инфраструктуре у индустријској зони, те су добили уверавања да могу рачунати на помоћ и подршку Министарства, на чему им је и лично и као председник општине Кула веома захвалан.

Драган Капичић, власник и директор компаније „Сигма“ захвалио се министарки Атанасковић на посети и подршци и рекао да очекује да након ове посете компанија „Сигма“ буде још више препозната, како на државном нивоу, тако и шире и нагласио да ће компанија „Сигма“ и убудуће наставити да даје свој максималан допринос, како би помогли друштвеној заједници, пре свега када је дезинфекција воде у водоводима у питању, а у овој ситуацији пандемије корона вириса су развијени и нови препарати за дезинфекцију и превентивно деловање свих вируса, бактерија и гљивица.

Подсетимо, компанија „Сигма“ је током ванредног стања донирала око 300.000 литара дезинфекционих средства, а од почетка пандемије до данас преко 10 милиона литара дезинфиканата кризним штабовима, локалним самоуправама, здравственим установама, привреди и грађанству.

Извор: кула.рс