Вести

ОПШТИНИ КУЛА ГОТОВО 6 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић потписао је данас у Палати Србија уговор о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите које додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Општини Кула је за ове намене опредељено 5.873.533,00 динара.

Председник Миљанић је истакао да су ова средства значајна за општину Кула, а да су издвајања само из буџета општине за више од шест услуга социјалне заштите које се спроводе на кулској територији 36 милиона динара. Миљанић је рекао да је у питању 190 корисника услуга социјалне заштите и то: 28-оро деце користи услуге личног пратиоца, за 70 корисника је доступна услуга помоћи у кући, а доступне су и услуге дневног боравка и саветовалишта за рани развој. Такође, ове године издвојена су средства за уређење просторија Центра за социјални рад општине Кула, рекао је председник Миљанић.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је 2016. године отпочело са применом наменских средстава за јединице локалне самоуправе.

Извор: kula.rs