Вести

ОПШТИНИ КУЛА УРУЧЕНА ЗАХВАЛНИЦА ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС У ЗАПОШЉАВАЊУ У 2021. ГОДИНИ

Национална служба за запошљавање обележила је данас 100 година постојања, а општини Кула додељена је Захвалница за изузетан допринос у запошљавању у 2021. години на нивоу локалне самоуправе. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић истакао је да му је велика част што је општина Кула добитник овако значајног признања.

-Имамо сјајну сарадњу са Националном службом за запошљавање, посебно са Филијалом Сомбор, која је нама и надлежна. И поред великих мера и помоћи од Републике у инфраструктурним пројектима и опремању индустријске зоне и путева, који су и омогућили долазак великог броја инвеститора, сарадња са НСЗ омогућава да употпунимо све ово и постанемо и останемо привлачна Општина за инвеститоре и да сваке године смањујемо број незапослених, рекао је председник Миљанић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић изразила је уверење да ће заједничким снагама и у наредном периоду бити бележени импозантни резултати на тржишту рада.

„Имамо чиме да се похвалимо за време ових пандемијских година. Једна смо од ретких земаља која је успела да значајно побољша услове на тржишту рада. То су импозантни бројеви“, истакла је Кисић Тепавчевић, која је запосленима у тој служби и директору Зорану Мартиновићу честитала велики јубилеј.

Према речима Кисић Тепавчевић, сваки месец се бележе бољи резултати у односу на претходни када је у питању запошљавање, а од почетка године до данас 207.000 људи са евиденције НСЗ је добило посао, што је за 7,2 одсто више него прошле године.

„Срећна сам што имам прилику да са вама учим и радим. Чека нас још лепих годишњица и чекају нас још бољи показатељи на тржишту рада“, навела је Кисић Тепавчевић.

Директор Мартиновић истакао је да је НСЗ данас модеран сервис који може да се мери са институцијама тржишта рада најразвијенијих земаља. Како је нагласио, упркос пандемији Ковид 19 и отежаним условима рада, забележени су позитивни трендови на тржишту рада – стопа незапослености је дужи временски период између 9 и 11 одсто, што је показатељ стабилности на тржишту рада, а број незапослених на евиденцији НСЗ је на историјском минимуму.

На свечаности поводом 100 година постојања НСЗ приказан је документарни филм о тој служби, а истакнутим пословним партнерима, привредницима и сарадницима су додељена признања и захвалнице.

Извор: kula.rs