Вести

Помоћ за хитну помоћ – купљено ново возило

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља у Кули богатија је за ново санитетско возило. Кључеве возила директору Дома здравља, др Жарку Шевину (члан Српске напредне странке) у уторак, 10. фебруара, уручио је заменик председника општине Велибор Милојичић (члан Српске напредне странке).
Како је истакао др Жарко Шевин само протекле године возилима Дома здравља Кула превезено је близу 2000 пацијената, не рачунајући болеснике на дијализи, при чему возило хитне помоћи у просеку на годишњем нивоу пређе око 70 000 километара. Набавком новог санитетског возила значајно су ојачани материјално - технички капацитети Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља у Кули. Овим је учињен корак више када је у питању квалитет пружања здравствених услуга пре свега у домену збрињавања критично оболелих и повређених.
- У плану је да ускоро набавимо и ултразвучни апарат у вредности од три милиона динара, а издвојићемо и 3,6 милиона динара годишње за ангажовање лекара специјалиста – гинеколога, офталмолога и лекара спортске медицине, које Дом здравља нема могућности да запосли. Определили смо и пет милиона динара за техничко одржавање и поправку објеката Дома здравља, као и два милиона за отплату камата дуга за лекове. Врло брзо биће расписана јавна набавка за чишћење простора на месту бивше библиотеке, где уз подршку надлежног министарства, коју очекујемо, треба да почне изградња новог објекта специјалистичких служби Дома здравља – рекао је Милојичић.
Кулски напредњаци ће се потрудити да и у наредном периоду учине све што је у њиховој моћи како би грађани наше општине имали што боље услове за живот и рад.