Вести

Предлог СНС да локална самоуправа откупи центар - Вратити базен купачима

Ни овог лета Кула нема ниједно купалиште, јер је градски базен годинама запуштен, језеро компаније „Родић МБ“ није у функцији, а Велики бачки канал је загађен. Због тога је Општински одбор СНС „Покренимо Кулу“ покренуо иницијативу да некадашњи Рекрециони центар фабрике "Кулски штофови“, у чијем је саставу био базен, постане власништво локалне самоуправе. Наиме, Скупштина општине Кула је на недавно одржаној седници донела закључак у вези прибављања у јавну својину општине Кула Рекреционог центра са базеном у Кули.

Базен је потпуно уништен и опустошен откако је Рекрециони центар због невраћеног хипотекарног кредита „Кулских штофова“ припао Металс банци, која је прерасла у Развојну банку војводине, а ову другу касније преузели Поштанска штедионица и Развојни фонд АПВ.
Иако су Куљани у акцији коју је организовао пливачки клуб „Хајдук“ више пута писали петиције да се базен оспособи за купање, претходна локална власт је одбијала да то учини, са образложењем да потребна улагања превазилазе могућности буџета, а и да је објекат у туђем власништву.

- Предлог је да општина прибави рекрециони центар за своју намену, са базеном и хотелским делом и кугланом. Уз уређено купалиште, био би обезбеђен и простор за спортску рекреацију и за госте који долазе у посету нашој општини – сматра шеф одборничке групе напредњака, Перица Видекањић.

Велики помак постоји с обзиром да је постојећа власт заинтересована да наша општина иде само напред, да све што може да се поправи и приведе намени то буде и одрађено што се брже може, а све у корист грађана наше општине.

Док ОО СНС у Кули не реши питање купалишта у Кули, омладина СНС ОО Кула, као и представници Општинског одбора СНС странке омогућили су
бесплатан превоз за Куљане и Сивчане до црвеначког базена, који је ове године управо захваљујући ангажовању СНС-а уређен за потребе многобројних купача.