Вести

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА "БАМБИ" КУЛА ОБЕЛЕЖАВА ДАН УСТАНОВЕ

Предшколска установа „Бамби“ Кула обележава данас Дан установе, који је установљен 31.03.1969. године, када је средствима Општине и ФВТ „Слобода“ изграђен вртић, данашња „Сунчица“ за обухват деце целодневним боравком. Вртић је тада био једини у Војводини који је радио у две смене и обухватао је децу од 8 месеци до поласка у школу.

Тим поводом, вртић „Бубамара“ у Кули посетили су председник општине Кула, Дамјан Миљанић и председник Месне заједнице Доњи град и уручили лаптоп.

-Повод је сјајан- Дан вртића и прилика да се сви подсетимо шта треба да урадимо у наредном периоду, пре свега за поребе саме Установе, односно за потребе деце која су најбитнија у целој тој причи и корисници те установе и наравно запослени, рекао је председник Миљанић.

Он је истакао да овај вртић функционише у отежаним условима, јер се поред налази пункт за вакцинацију и да је већ упућен захтев надлежном Министарству да се промени позиција пункта, како би са лепшим временом, вртић могао да користи и своје двориште.

Председник Миљанић је најавио радове у вртићима на територији целе општине Кула.

-Оно што наши суграђани вероватно знају је активност, коју је покренула ПУ „Бамби“, а везана је за обезбеђивање средстава за активирање вртића у Новој Црвенки и у Црвенки. Реконструкција је преко Фондације „Новак Ђоковић“, али и из општинског буџета-радову у Сивцу чиме ће се повећати капацитет и решити проблем који имамо годинама уназад, а то је да имамо више деце, а мање квадрата. Такође, гледали смо да у сваком насељеном месту вртић има нека побољшања, а трудићемо се и даље да услови у којима раде буду бољи, закључио је Миљанић.

Директорица ПУ „Бамби“ Кула, Снежана Булатовић рекла је да је цео данашњи дан посвећен деци.

-С обзиром да је ово први Дан установе који обележавамо у овим, измењеним околностима, морали смо да се прилагодимо ситуацији, тако да Дан установе обележавамо тако што је у сваком вртићу цео дан посвећен рођендану вртића, тј. посвећен је деци. Изложбе су постављене у заједничким просторијама вртића, а деца заједно са васпитачима и свим осталим запосленима обележавају данашњи дан.

Директорица је истакла да им је још једном локална заједница изашла у сусрет и да су изложбу дечијих радова из свих вртића поставили у излоге у Крамеровој улици, те позвала грађане Куле да прошетају и погледају изложбу малишана.

Предшколска установа „Бамби“ Кула данас покрива сва насељена места општине и свој рад реализује у 11 вртића, а кроз различите облике обухвата: целодневни боравак ( јаслице и обданиште) и полудневни боравак. Васпитно образовни рад се реализује на три језика: српском, мађарском и русинском језику.

Извор: kula.rs