Вести

ПРЕДСТАВНИЦИ ПОКРАЈИНЕ У РАДНОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНИ КУЛА

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и подсекретар Секретаријата, Дарко Миланковић, боравили су у радној посети општини Кула, где су се састали са председником општине, Дамјаном Миљанићем и председником Скупштине општине, Владимиром Ђуровићем. Састанку су присуствовали и помоћник председника општине Кула, Страхиња Паравина, начелница Општинске управе, Александра Гаговић и шеф Канцеларије за локални економски развој, Милош Данилов.

На састанку се разговарало о могућностима сарадње у процесу успостављања електронске управе у јединицама локалне самоуправе, о преузимању софтверског решења за управљање документима, што представља велики значај у ефикасној и конструктивној сарадњи између републичких и покрајинских институција.

„Реформом јавне управе повећава се ефикасност, делотворност и економичност рада јединице локалне самоуправе. Ефикасна локална самоуправа јесте крајни циљ трансформације и треба да буде по мери грађана и привреде”, истакао је Радивој Парошки. У даљем разговору, заменик Парошки затражио је од представника општине да доставе листу приоритетних пројеката, како би Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу могао дати конкретну подршку.

Подсекретар Миланковић рекао је да је разлог радне посете сагледавање реалних потреба и проблема грађана општине Кула, са циљем проналажења конкретних решења. -На основу анализе ситуације на терену, стратешки ћемо планирати даље активности Секретаријата, како у овој буџетској години, тако и за будући период, закључио је Дарко Миланковић.

Радни састанак је завршен обиласком постројења холандске компаније за производњу воћних садница која послује на територији општине Кула „Севеплант“.

Извор: kula.rs