Вести

ПРОСТОРИЈЕ ФК "РУСИН" УСКОРО У НОВОМ РУХУ

Службене просторије и свлачионице фудбалског клуба „Русин“ у Руском Крстуру ускоро ће бити у потпуности реновиране, захваљујући обимним спољним и унутрашњим радовима који су у току. Председник фудбалског клуба „Русин“, Тихомир Медић, истиче да је веома захвалан Месној заједници Руски Крстур и општини Кула, јер управо њима иде највећи део заслуга за један овакав подухват:
„Општина Кула нам је дала велика средства да, за стогодишњицу клуба, реновирамо објекте, свлачионице, ограде и све у склопу овог читавог објекта. Тренутно смо у фази лепљења плочица и кречења просторија, а друга фаза би требало да почне за недељу дана или највише десет дана и она подразумева постављање ограде. Фали нам још можда 80 метара ограде да урадимо капије и простор око трибина, а у трећој фази радиће се око трибина, пошто ћемо спојити зидове и трибине. Имамо велику помоћ Месне заједнице и секретара Михајла Паша, као и наше општине Кула на челу са Дамјаном Миљанићем, која има максимално разумевање за наш клуб и пружа му огромну финансијску и сваку другу подршку“.
Радове је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је рекао да локална самоуправа из године у годину издваја све већа средства за спортске колективе и њихову инфраструктуру, с обзиром да је спорт итекако битан сегмент функционисања локалне заједнице:
„Оно што би ја истакао је да се улаже у спортске објекте у сваком насељеном месту. Не тако давно, имали сте прилике да обиђете радове у Сивцу, на стадиону „Полета“, који су завршени и свлачионице су потпуно сређене. Такође, готови су и радови у Крушчићу, а ево данас и овде у Руском Крстуру, где је посебан повод у питању, конкретно стогодишњица клуба, тако да се, у сусрет том јубилеју, сређује овај простор. Претходних година, такна овом стадиону, изграђене су потпуно нове трибине, а у будућем периоду настављамо даље радове. У сваком насељеном месту, било оно велико или мало, ради се на спортској инфраструктури, како би ти услови били бољи и за спортисте и за, на крају крајева, све грађане наше општине“.

Извор: kula.rs