Вести

Радови на уређењу каналске мреже у циљу одводњавања пољопривредног земљишта

У циљу побољшања одводњавања пољопривредног земљишта почели су радови на уређењу каналске мреже. Радови се тренутно изводе у кулском атару, а биће спроведени такође у црвеначком, сивачком, рускокрстурском и крушћићком атару. Радови су планирани у циљу уређења пољопривредног земљишта и нижег терена по ободу насеља која су угрожена површинским и подземним водама. Укупна дужина каналске мреже која ће бити обухваћена будућим радовима износи 52.175 м.

Чишћење и обнова постојећих канала помоћи ће у функционисању система за одводњавање, заштитиће ободне делове насеља и пољопривредно земљиште, али ће подстаћи и пољопривредну производњу.

Радове изводи водопривредно предузеће „Бачка“ из Врбаса, а финансира општина Кула и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Укупна вредност радова износи 17. 902.650,00 динара, од тога 8 милиона динара финансира општина Кула из наменских средства од закупа државног пољопривредног земљишта, док је ресорни секретаријат за ове потребе издвојио 9902.650,00 динара.

Извор: kula.rs