Вести

СЕКРЕТАР ДАНЕ БАСТА ОБИШАО РЕКОНСТРУИСАНИ КОШАРКАШКИ ТЕРЕН У КУЛИ

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је дана са својим сарадницима општину Кула, где су након радног састанка у кабинету председника општине Кула Дамјана Миљанића, заједно обишли реконструисани кошаркаши терен у Кули, који је са 3 милиона динара потпуно финансиран из покрајинског буџета. Баста је овом приликом истакао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознаје потребе мањих средина када је у питању унапређење спортске инфраструктуре.

"Данас смо у општини Кула и дошли смо на нови, реконстурисани терен. Покрајински секретаријат је препознао потребу људи из општине Кула и уложио је 3 милиона динара у реконструкцију овог терена. Изузетно је важно улагати у спортску инфраструктуру, јер привлачимо омладину и све временске категорије да дођу овде и да се баве спортом, што рекреативно, што професионално ", казао је Баста.

Он је нагласио да Покрајински секретаријат веома улаже у спортску инфраструктуру на територији целе АПВ. "У току ове године је уложено око 86 милиона динара за спортску инфраструктуру, а у септембру нас очекује ребаланс када ће бити опредељено још 50 милиона динара за улагања у спортску инфраструктуру, што су изузетно велика средства“, рекао је секретар Баста.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је рекао да општина Кула наставља традиционално добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, као и са осталим органима и да прави даље планове за улагања у спорт.

„Овај терен и ова позиција нам је била веома значајна, јер се окупља велики број деце. Покрајински секретаријат је у потпуности исфинансирао реконструкцију терена, што је омогућило општини Кула да улаже сопствена средства у друга игралишта и друге терене. Идеја је да у наредном периоду у готово сваком насељеном месту терене решимо на овај начин, једном новом технологијом“, рекао је председник Миљанић.

Кошаркашки терен у Кули у улици Марка Перичина – „Чуретов терен“, опремљен је новом специјалном подлогом, са професионалним конструкцијама, зглобним обручима и клиритним таблама, а терен је још и осветљен и покривен видео надзором.

Извор:kula.rs