Вести

СТЕФАНОВИЋ: ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ДОБРОВОЉНО ОТИШАО НА ДЕТЕКТОР ЛАЖИ

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је председник Владе Србије Александар Вучић прошао полиграфско тестирање, поводом оптужби које су о њему изнесене у дневном листу Курир.

Министар је истовремено најавио да ће полиција спровести детаљну и брзу истрагу, која ће показати ко је и са каквим циљем организовао ширење лажи против премијера и покушај дестабилизације земље.

"Вучић је одговарао на питања да ли је икада срео Александра Корница, који се с њим у тексту наводно састао у неком подруму, да ли му је икада нудио новац, страначку функцију или било шта друго да би лажно оптужио некога. На сва та питања одговорио је са "не" и детектор лажи показао је да премијер говори истину", рекао је Стефановић данас на ванредној конференцији за новинаре.

Како је додао премијер никада није срео Корница, нити је икада седео с њим било где, "а понајмање у кафани".

Министар је објаснио да је на основу захтева Вишег тужилаштва у Београду за прикупљање обавештења поводом данашњих навода дневног листа Курир Вучић самоиницијативно дао исказ полицији, као и да је добровољно испитан на полиграфу, односно детектору лажи.

Стефановић је навео да је премијер показао да је обичан грађанин Србије, као сваки од нас, да се одазвао и подвргао испитивању на детектору лажи и доказао да су му истина и правда пречи од било какве функције.

Стефановић је, поред истраге ко је и са каквим циљем организовао ширење лажи против премијера и покушај дестабилизације земље, најавио и испитивање бившег директора Курира.

"Полиција ће током дана покушати да дође и до Александра Корница, да га саслушамо и након подношења извештаја очекујем да ће се тужилаштво изјаснити о нашем раду и квалификацији дела", подвукао је Стефановић.

Министар је поручио да ће полиција показати да је Србија правна држава којом неће владати криминалци, као и да ће спречити дестабилизацију земље.

У вези с тим Стефановић је додао и да је данас полиција привела С. М. који је, како је рекао, осам пута у последња 24 сата затечен како надгледа породични дом куће премијера Александра Вучића.

Он је рекао да је реч о особи рођеној 1973., која је била припадник полиције Републике Српске и Србије до 2009., а да је последњих година у вези са барско-будванском криминалном групом.

Та особа је, истакао је Стефановић, и бивши припадник обезбеђења Луке Ђуровића, извршиоца најтежних кривичних дела, који је убијен 2013.

Ђуровић је, како је подсетио Стефановић, био у блиској вези са Луком Бојовићем.

Приликом привођења, пренео је Стефановић, та особа налазила се у возилу "ауди А8" београдских регистарских ознака.

Како је истакао, С.М. је после привођења више пута променио исказ, а последњи пут је рекао да то ради за нечији рачун.

„У току је интензивна полицијска акција, с циљем да се то расветли. Максимално су појачане мере безбедности због озбиљности ситуације и за премијера и друге државне функционере за које се сматра да могу бити угрожени", нагласио је Стефановић.

Он је додао да када припадник једне тако озбиљне криминалне групе осам пута за 24 сата затечен код премијеровог дома онда је јасно да то не ради из добрих намера.

Стефановћ је нагласио да су власти заинтересоване за детаљну и брзу истрагу, и да ће она показати који су мотиви.

Премијер Србије данас је дао исказ у полицији поводом оптужби које су изнете у данашњем издању дневог листа Курир да је, заједно са својим братом Андрејем Вучићем, главним и одговорним уредником Информера Драганом Ј. Вучићевићем, и директором тог листа Дамиром Драгићем наводно покушао да наговори и примора бившег директора Курира Александра Корница да лажно оптужи власника Курира Александра Родића.