Вести

СТЕФАНОВИЋ: СРБИЈА БЛОКИРАЛА УЛАЗАК ХРВАТСКЕ РОБЕ

БATРOВЦИ- Србиjа jе од поноћи применила контрамере на jеднострану одлуку хрватске владе да затвори границе према Србиjи, а оне подразумеваjу забрану уласка теретних возила регистрованих у Хрватскоj и у било коjоj земљи, а коjа превозе робу произведену у Хрватскоj, саопштио jе вечерас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Oн jе вечерас на граничном прелазу Батровци обjаснио да се то односи на све граничне прелазе и да представља прву од пакета владиних мера као одговор, како jе рекао, на економску агресиjу Хрватске.

Стефановић jе истакао и да jе Србиjа спремна да у сваком тренутку опозове ову одлуку уколико Хрватска поступи по правилима EУ и омогући теретни саобраћаj возила не само из Србиjе него и из других земаља.

Стефановић jе прецизирао и да се ове мере не односе на путнички саобраћаj и да ће он нормално функционисати.

Oн не веруjе да Хрватска ниjе послушала савете EУ функционера и да премиjер Aлександар Вучић чека завршетак самита лидера EУ.

Према речима Стефановића, ова ситуациjа може бити решена врло брзо, а уколико буде потраjала Влада Србиjе ће применити и друге мере.

Oн jе подсетио и да Србиjа ниjе одговрала на увреде, "ни на приче о орловима и мувама, већ jе све време покушавала да нађе решење за кризу".

Извор: Танјуг