Вести

ТРИБИНА УНИЈЕ ЖЕНА СНС "СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА"

Поводом међународног дана борбе против насиља над женама, 25. новембра 2015. године у организацији Уније жена Српске напредне странке у Српском народном позоришту у Новом Саду одржана је трибина „Стоп насиљу над женама“. Овом догађају су присуствовале чланице Уније жена СНС ОО Кула.
Трибина је привукла велику пажњу припадница лепшег пола, за коју је велика сала српског народног позоришта била премала да прими све заинтересоване, а трибини су присуствовали и потпредседници СНС Никола селаковић, Игор Мировић као и чланица главног одбора СНС Ирена Вујовић, Интернационални секретар Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић и председник Градског одбора СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Никола Селаковић је рекао новинарима како је СНС почела да мења Србију на боље, али да те промене не подразумевају само промене у организацији власти и фунцкионисању институција, већ да подразумевају и промену свести грађана.
Јадранка Јоксимовић је рекла да СНС има обавезу да се бави питањима у земљи од, како је казала, непопуларних мера еконосмке штедње, до непријатних питања везаних за теме проодичног насиља над женама.
Свака четврта жена у Европи је доживела физичко насиље бар једном у животу, а више од 10 процената су доживеле сексуално насиље. Жене треба заштити, а за то су потребне велике промене како у нашем друштву, тако и шире. Уколико желимо да променимо реалност, морамо мењати менталитет, али и законе. На томе ће се у наредном периоду радити Српска напредна странка.