Вести

ВУЧИЋ: НЕЋУ ПРАВИТИ КОМПРОМИСЕ ПО ПИТАЊУ ПЛАНА ЗА БУДУЋНОСТ

Премиjер Aлександар Вучић наjавио jе да ће одлуку о изборима саопштити 1. марта, приликом гостовања на jавном сервису, а онима коjи оспораваjу његову политику и данас jе поручио да неће никога терати у коалициjу након избора, нити му пада на памет да због постизборних коалициjа прави било какве компромисе.

"Нећу правити никакве компромисе у погледу политике и плана за будућност", рекао jе Вучић новинарима.

Сада, како jе навео, имамо да маршираjу и десничари, окупљаjу се левичари, па разjедињуjу, па имате спектар различитих интереса и тешко jе све то сагледати, због чега jе уверен да разговор о томе треба водити за jедно пола године.

"Људи, међутим, треба jасно и отворено да разговараjу о томе како ћемо напредовати у будућности и нећу правити никакве компромисе по питању плана и програма о будућности Србиjе", поручио jе Вучић.

"Aко неко не види очигледне успехе, коjе нам признаjу и MMф и Светска банка, таj не види да смо на добром путу", навео jе Вучић.

Oн лично у томе види неку врсту жеље код два различита дела jавности да се прекине с напретком и врати у далеку прошлост у коjоj jе и он, како jе навео, имао, не истакнуту ,али не ни незапажену улогу, а "где нисмо разумели шта се у свету дешава".

"Имате и личне ставове неких коjи по сваку цену желе да негираjу све што постигнемо, али, додао jе, jа нећу правити компромосе и, ако изгубимо изборе, сигуран сам да ће они формирати владу, и са тим немам никакав проблем", истакао jе Вучић.

"Aли, нећу да правим владу с било ким ко жели да изолуjемо земљу и изгубимо углед у свету", поручио jе и навео да се мора направити договор о томе шта као друштво хоћемо.

"Хаjде да видимо jе ли ово мало боље него што jе било, jесу ли ови из MMф и СБ луди кад кажу да напредуjемо, jесу ли сви они луди или има нешто у нама као да чезнемо за самоуништењем", запитао jе Вучић.

Зато jе поновио да jе важно да разговарамо о томе ком типу друштва желимо да припадамо.

Ниjе се, како jе рекао, претргао да убеђуjе друге да иду с њим у коалиоциjу, и закључио: "Нећу правити никакве компромисе у погледу политике и плана за будућност, а ко хоће да се игра с будућношћу у томе нећу да учествуjем".

Не знам шта има Давид да се ограђуjе

Премиjер Вучић ниjе хтео детаљниjе да коментарише иступ књижевника филипа Давида, сматраjући да му jе председник Tомислав Николић добро одговорио.

"Не знам шта има он да се ограђуjе. Tо jе његова ствар, имао бих jа ту питања, али мислим да jе председник одговорио тачно", рекао jе Вучић новинарима.