Вести

ВУЧИЋ: ПЕНЗИЈЕ НЕЋЕ КАСНИТИ НИ ДАН

Премијер Александар Вучић обишао је данас Дневни центар и клуб за старије "Драгиша Ћирић" у Земуну, поручио да пензије неће каснити ни дан и најавио отварање још три таква центра у Београду.
Вучић је корисницима Центра рекао да је посебно захвалан пензионерима, јер је влада захваљујући њима успела да заустави пропадање Србије и јер се Србија диже захваљујући њима:

"Ви сте својом жртвом, трпељивошћу и стрпљењем улагали у будућност Србије, ви сте прави јунаци, лидери", рекао је премијер.

Он је рекао да је Грчка до сада већ 11 пута смањивала пензије, а у Србији су смањене само једном, и то због неодговорне политике неких људи, и сада их влада полако враћа.

"Пензије не касне ни дан и неће ни каснити ни дан", рекао је додао да влада неће радити попут неких других земаља у којима пензије касне и по 15 дана до месец дана да украду нешто у фискалној години.

"Пензије су редовне, стабилне и биће само веће и веће", рекао је он и замолио старије и пензионере да остану "енергија и снага Србије":

"Знам да то чудно звучи, али ради се о томе да сте ви били увек уз своју државу, ви сте умели да улажете у будућност Србије и своје деце, и хвала вам што сте разумели шта морамо да радимо", приметио је премијер.

Према његовим речима, Србији више не прети опасност пропасти, због тога што су старији дали Србији и веровали у будућност.

Пре неколико година, рекао је, били смо пред потпуним банкроством, а пошто су нам причали о супесима других, Грчка је 11 пута смањила пензије, ми смо то једанпут.

Он је рекао да је прошле године у нашој земљи било инвестиција у вредности од 1,7 милијарди, што је више него икад.

Због вас данас имамо добре резултате, зауставили смо пропадање Србије и почели полако да се дижемо.

"Те резултате није постигла влада, за њих нисам заслужан ја, већ ви", рекао је премијер и подсетио да је влада прошле године уложила 860 милиона у старачке домове и клубове, више него било кад у претходних 14 година, а ове ће, рекао је, бити уложено 400 милиона.

У Београду само биће отворена још три дневна центра за старије.

Вучић је у Центру био у друштву са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином и градоначелником Београда Синишом Малим, а корисници услога земунског дома дочекали су их уз аплауз.

Велики број старијих суграђана желео је да се рукује и кратко поприча са премијером.

Члановима клубова који су дуги низ година у браку биће због тога додељена посебне повеље.

Ката Ђуричић одиграла је с премијером партију шаха, резултат је био реми, а она је од премијера добила ружу.